9

Kasza jaglana z dżemem truskawkowym


Prosta i pyszna propozycja na lekką kolację.

Składniki:

  • 1 szklanka kaszy jaglanej
  • 2 szklanki mleka
  • 1 szklanka wody
  • 2 łyżki cukru
  • dżem truskawkowy (u mnie z tegorocznej produkcji:))
  • cukier puder
Kaszę wrzucamy na gotującą się, posłodzona wodę z mlekiem i gotujemy ok. 30 minut. Nakładamy porcję na talerz i serwujemy z ulubionym słodkim dodatkiem. Ja użyłam dżemu z tegorocznej produkcji, ale początkowo myślałam o prażonych jabłkach. Jeśli wyda się za mało słodkie, można posypać cukrem pudrem. Smak dzieciństwa :)






Opublikowano: 9 lipca 2008
Dodaj komentarz
Komentarze (9)
TRUSKAWKA
TRUSKAWKA
14.08.2017 09:12 odpowiedz
Nie ma żadnej wzmianki na ile porcji jest podany przepis. Raczej ważna informacja. Pozdrawiam
aga
aga
02.03.2010 20:04 odpowiedz
zrobilam po raz 1 ... bardzo dobre musze tylko jeszcze tak pieknie podawac potrawy
wtedy same oczy jedza...
masz wielki talent...
zemfiroczka
11.07.2008 00:01 odpowiedz
Zachęcające to jest, a że kaszy jaglanej jeszcze nie jadłam nigdy, znaczy do przetestowania odhaczone zostało ;)

pozdr
olcieek
10.07.2008 13:14 odpowiedz
Mniam !
Muszę w końcu zrobić jaglaną :
Prześladuje mnie od wątku na GP :P
Gotuję, bo lubię
Kasia Guzik  •  Gotuję, bo lubię
10.07.2008 08:16 odpowiedz
Atinko mam nadzieję, że nie doprowadził Cię ten widok do bezsenności ;)
Iwonko to nie jest taka kasza jak np gryczana :) To taka neutralna w smaku kasza, która nabiera smaku mleka od gotowania :) Jeśli masz możliwość kupić u siebie taką, to spróbuj :)
iis111
09.07.2008 23:46 odpowiedz
Ja jadam to danie z ryzem, ale z kasza??? hmmm...
atina_bc
09.07.2008 23:35 odpowiedz
Mniam, mniam:-) Dlaczego ja o tej godzinie katuje się oglądaniem takich smakołyków;-)
Gotuję, bo lubię
Kasia Guzik  •  Gotuję, bo lubię
09.07.2008 22:49 odpowiedz
Bardzo dziękuję :)
casiapaw
09.07.2008 22:40 odpowiedz
Coś pięknego!!!!!