5

Sałatka owocowa z serem brie i sosem jogurtowo miodowym




Lekka i szybka propozycja obiadu na upalny dzień. Taki jak dziś.

Dla siebie i kogoś bliskiego.

Dla zdrowia.

I urody. 

Składniki na 2 porcje:

* 1 opakowanie mieszanki sałat

* 1 mały ser brie (100-120 g)

* 1 jabłko

* 1 pomarańcza

* 2 garści suszonych śliwek

* 2 garści suszonej żurawiny

Sos:

* 200 ml jogurtu naturalnego

* 2 łyżki płynnego miodu

Grzanki:

* 1 półbagietka

* 2 łyżeczki miękkiego masła

Sałatę przekładamy do miski. Dodajemy do niej pokrojony w plasterki ser, półplasterki obranej pomarańczy oraz jabłek, śliwki oraz żurawinę. 

Bagietkę kroimy na cienkie kromki i delikatnie smarujemy masłem. Podpiekamy je na suchej patelni do chwili, aż się zarumienią. 

Jogurt mieszamy z miodem i przelewamy do miseczki. Polewamy nim sałatkę tuż przed podaniem. 

Smacznego :)



* Przepis powstał we współpracy z Intermarche, na podstawie produktów dostępnych w sklepie.


Opublikowano: 22 maja 2014
Tagi: żurawina
Zobacz także
Dodaj komentarz
Komentarze (5)
kabamaiga
22.05.2014 22:09 odpowiedz
Taka bardzo mi się podoba. Tym bardziej, że kupiłam dzisiaj brie.
Gotuję, bo lubię
Kasia Guzik  •  Gotuję, bo lubię
22.05.2014 18:21 odpowiedz
Dziękuję Wam za miłe słowa :)
Kuchnia u Krysi
22.05.2014 17:43 odpowiedz
Kasiu, u Ciebie jak zwykle widzę piękne zdjęcia z pysznymi potrawami. Dzisiejsza sałatka niby taka prosta, a jednak..... pyszota :)
smakowekubki
22.05.2014 17:25 odpowiedz
Niezwykła ta sałatka , ciekawie dobrane smaki, a ile w niej zdrowia!
Pyszne zdjęcia!
Justyna | blog.darygrecji.pl
Justyna | blog.darygrecji.pl
22.05.2014 16:36 odpowiedz
Jak to wszystko pięknie wygląda! Czuje dosłownie ten smak przez zdjęcie:)