Pasta z botwinki

Pasta z botwinki

Jeśli lubicie wszelkiego rodzaju smarowidła do pieczywa, to dzisiejszy przepis zapewne przypadnie Wam do gustu. Aromatyczna, kremowa pasta z fety oraz botwinki. Z dodatkiem smażonej z czosnkiem cebuli i słodkiej ...

Czytaj dalej
Czekoladowa tarta z porzeczkami i masłem orzechowym

Czekoladowa tarta z porzeczkami i masłem orzechowym

Dziś przepis na pyszną tartę. Na spodzie z ciasteczek Oreo (wybrałam wersję z nadzieniem o smaku brownie) oraz tworzącym smakowite trio wypełnieniem z masła orzechowego, porzeczek oraz czekolady. Pamiętajcie ...

Czytaj dalej
Pierogi z bobem

Pierogi z bobem

Ależ to były dobre pierogi! Z farszem z bobu, fety, smażonej cebuli, czosnku i koperku. Z idealnie miękkim ciastem, do którego (mając na uwadze cenną radę pewnej staruszki) tym razem użyłam samych żółtek. ...

Czytaj dalej
Souvlaki z sałatką z pieczonej papryki i tzatzikami

Souvlaki z sałatką z pieczonej papryki i tzatzikami

Od kliku dni mamy kalendarzowe lato. Może jeszcze nie do końca je widać, ale jestem pewna, że jeszcze nie raz w najbliższym czasie zamarzymy o takim chłodzie i deszczu. A kiedy nastaną już te iście wakacyjne ...

Czytaj dalej
Serowo kawowa pianka z malinami

Serowo kawowa pianka z malinami

Jeśli systematycznie śledzicie bloga, to z pewnością wiecie, że jestem ogromną fanką połączenia kawy oraz malin. I pierwsze ciasto z malinami, które przygotowałam w tym sezonie, również bazuje na tych ...

Czytaj dalej
Pierogi z czereśniami i sosem z białej czekolady

Pierogi z czereśniami i sosem z białej czekolady

Witajcie po urlopowej przerwie! Przyjemnie jest dać się karmić, ale jeszcze przyjemniej wrócić do swojej kuchni i korzystać z letnich darów ogrodu :) I dzisiaj mam dla Was propozycję takiego typowo letniego ...

Czytaj dalej
Dżem z truskawek i rabarbaru z chia

Dżem z truskawek i rabarbaru z chia

Być może uznacie, że to stanowczo za wcześnie na przetwory, ale mimo wszystko mam nadzieję, że uda mi się namówić Was do przygotowania tej niewielkiej w zasadzie porcji naprawdę pysznego dżemu. Przygotowanie ...

Czytaj dalej
Szakszuka

Szakszuka

Jeśli mieliście kiedykolwiek okazję odwiedzić Izrael lub Tunezję, to z pewnością nie raz spotkaliście się daniem o nazwie szakszuka. Jeśli nie, to nic straconego. Po lekturze dzisiejszego wpisu będziecie ...

Czytaj dalej
Kawowa panna cotta z musem z rabarbaru

Kawowa panna cotta z musem z rabarbaru

Całkiem niedawno zorientowałam się, że jest już rabarbar. Uwierzycie? Ale tak to już jest. Jak człowiek zapracowany, to umykają mu tak istotne fakty :) Na szczęście kilka dni temu, w drodze do domu, dosłownie ...

Czytaj dalej
Grillowana kaszanka z ziemniakami, jabłkami i sosem chrzanowym

Grillowana kaszanka z ziemniakami, jabłkami i sosem chrzanowym

Sezon grillowy w pełni, więc mam dla Was przepis na bardzo ciekawe danie. Grillowana w boczku kaszanka, pyszne, opiekane na ogniu ziemniaki i słodkie, upieczone jabłko. A wszystko podane z pysznym, kremowym sosem ...

Czytaj dalej
Chałwowiec

Chałwowiec

Witajcie po świątecznej przerwie :) Dzisiaj mam dla Was przepis na ciasto, które pojawiło się na naszym świątecznym stole. Nie ma ono typowo wielkanocnego charakteru, więc możecie przygotować je na każdą ...

Czytaj dalej
Mazurek porzeczkowo migdałowy z matchą

Mazurek porzeczkowo migdałowy z matchą

Był już mazurek w niespotykanym, purpurowym kolorze ( klik klik ), a dziś mazurek w kolorze soczystej, wiosennej zieleni. Nie jest to taki typowy, bardzo słodki mazurek, więc powinien przypaść do gustu osobom, ...

Czytaj dalej
1 ... 3  4  5  6  7 ... 124