15

Sernik malinowy na zimno




W ubiegłym roku poczyniłam wyjątkowo hojne zapasy owoców, dzięki czemu mogliśmy cieszyć się letnimi smakami przez cały okres jesienno zimowy. I powiem Wam, że koktajl czy pierogi (zwłaszcza te z jagodami) nabierają zupełnie innego smaku, kiedy za oknem śnieg i srogi mróz :)

Zapasy jednak okazały się być odrobinę za duże i wciąż zajmują sporą część mojej zamrażarki. I ten sernik jest właśnie jednym ze sposobów na wygospodarowanie przestrzeni na nowe zbiory :)

Oczywiście w sezonie letnim możecie przygotować go ze świeżych owoców. Możecie również zastąpić maliny truskawkami, które już pojawiają się na targach. I myślę, że w takiej wersji, będzie idealnym prezentem z okazji zbliżającego się Dnia Matki :)

Biszkopt:

·1 żółtko

·1/3 szklanki cukru

·2 łyżki wody



Wkładka malinowa:

·2 łyżki cukru pudru

·1 ½ galaretki malinowej (ok. 100g)




Masa serowa

·250 g mascarpone

·100 g musu z malin

·100 ml wrzątku

·

Opublikowano: 24 maja 2017
Kategoria: Na zimno
Zobacz także
Dodaj komentarz
Komentarze (15)
Kate
Kate
05.08.2019 00:32 odpowiedz
Pani Kasiu jak go wykonać w przepisie brak wykonania
Gotuję, bo lubię
Kasia Guzik  •  Gotuję, bo lubię
05.08.2019 08:27 odpowiedz
Niestety przy przenoszeniu bloga przepis znikł i nie wiem, czy będę w stanie go odzyskać. Bo widzę, że nawet składniki nie są kompletne. 
ewa
ewa
17.01.2019 12:06 odpowiedz
Witam.Gdzie znajde sposob wykonania tego sernika?
Sosna
28.10.2017 07:08 odpowiedz
Ładniutki :D
Gotuję, bo lubię
Kasia Guzik  •  Gotuję, bo lubię
27.06.2017 13:58 odpowiedz
Nie, nie brakuje :) Proszek nie jest tu potrzebny.
Dziękuję za miłe słowa i pozdrawiam :)
Karolina
Karolina
26.06.2017 10:57 odpowiedz
Pani Kasiu, a czy w składnikach na biszkopt nie brakuje proszku do pieczenia?
Serdecznie pozdrawiam i przy okazji muszę powiedzieć, że mimo że odkryłam Pani blog kilka miesięcy temu to jestem zachwycona przepisami, gdzie z niejednego już korzystałam no i zdjęciami, które aż proszą żeby z tych przepisów korzystać :)
anna
22.06.2017 08:01 odpowiedz
Sernik prezentuje się wspaniale! Nie wiem jakim cudem zrobiłaś tak idealne geometrycznie kształty ale podziwiam. Sama kilka razy podchodziłam do robienia takiego sernika. I w smaku był ok, tylko z wyglądu niekoniecznie tak jak w przepisie :)

Kwiaty równeiż prezentują się cudownie, aczkolwiek sama położyłabym na serniczku jadalne bratki.
Gotuję, bo lubię
Kasia Guzik  •  Gotuję, bo lubię
26.05.2017 09:26 odpowiedz
Myślę, że tak.
magda
magda
26.05.2017 08:44 odpowiedz
Witam.Czy zamiast mascarpone mogę dać gęstą część mleczka kokosowego?Dziękuję za odpowiedz.
Lena Gotuje
Lena Gotuje
25.05.2017 13:41 odpowiedz
Jak zawsze pięknie wygląda
Nika
Nika
25.05.2017 11:45 odpowiedz
Czysta perfekcja!


Gotuję, bo lubię
Kasia Guzik  •  Gotuję, bo lubię
25.05.2017 07:59 odpowiedz
Mus malinowy = zmiksowane i przetarte maliny.
kaska
kaska
24.05.2017 21:42 odpowiedz
Witam, jaki mus malinowy, o co chodzi?
wypiekibeaty
24.05.2017 11:05 odpowiedz
Kasia - jak zwykle sernik idealny :) a ten smak musi być nieziemski :)
kasia
kasia
24.05.2017 10:13 odpowiedz
Ta wkładka to bardzo fajny pomysł.
Muszę spróbować :-)