18

Pasta z tuńczyka




Dziś pomysł na prostą i smaczną pastę tuńczykową do pieczywa.          

Pasta najlepiej smakuje po kilku godzinach spędzonych w lodówce, kiedy wszystkie smaki się połączą.                                       



Składniki: 

* 2 puszki tuńczyka

* 4 jajka ugotowane na twardo

* 250 g naturalnego serka kremowego

* 2 ogórki konserwowe

* 1 cebula

* 1/2 obranego ze skórki jabłka

* 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki

* 1 łyżka posiekanego szczypiorku

* sól i pieprz do smaku

Cebulę i ogórki kroimy w drobną kostkę, a jabłko ścieramy na średniej grubości oczkach i odciskamy delikatnie z soku. Dodajemy do nich odsączonego z wody tuńczyka, serek, natkę, szczypiorek oraz starte na tarce jajka. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Przed podaniem pastę najlepiej schłodzic w lodówce kilka godzin.

Smacznego :)        




Opublikowano: 18 października 2013
Tagi: jajka tuńczyk
Kategoria: Śniadania, Inne
Zobacz także
Dodaj komentarz
Komentarze (18)
ewka870
ewka870
15.12.2014 13:03 odpowiedz
Zrobione i zjedzone. Nie dałam jabłka bo akurat nie miałam ale i tak wyszło bardzo smacznie. Pasta na stałe wchodzi do domowego menu.
ugosia72
ugosia72
04.12.2014 08:54 odpowiedz
Pasta rybna bardzo smaczna lekka i delikatna , a natka pietruszki świetnie podkreśla jej smak.Z podanych składników wychodzi spora porcja tak ,że można kogoś obdarować.Dziękuję za przepis
AleX
AleX
06.12.2013 23:02 odpowiedz
Pyszna - robiłam już kilka razy. Dzisiaj też ją pałaszowaliśmy na kolację :)
Gotuję, bo lubię
Kasia Guzik  •  Gotuję, bo lubię
27.10.2013 20:19 odpowiedz
Przyznam szczerze, że nie jestem pewna czy dobrze pamiętam, ale chyba President kremowy.
Magda
Magda
27.10.2013 12:21 odpowiedz
Kasiu powiedz mi jakiego serka użyłaś do tej pasty ?
Gotuję, bo lubię
Kasia Guzik  •  Gotuję, bo lubię
27.10.2013 07:50 odpowiedz
Miło mi, że smakowało :)
IWONA
IWONA
26.10.2013 23:02 odpowiedz
Pasta jest przepyszna - ja oczywiście przesadziłam ze szczypiorkiem, gdyż go uwielbiam . Kasiu - dziękuję za pomysł na kolację.
Wielbicielka Twoich kulinarnych pomysłów IWONA.
Kasia
Kasia
22.10.2013 13:25 odpowiedz
wczoraj zrobiłam - nieśmiało z połowy porcji, bo nie byłam przekonana, ale jest pyszna i wiem, że na pewno będę ją jeszcze nieraz robić - na pewno wyjdziemy na tym lepiej porównując do past z majonezem, jakie zwykle się u mnie robi
jolantaszyndlarewicz
21.10.2013 16:09 odpowiedz
Kasiu pasta obłędna, a ja uwielbiam pasty z tuńczyka ...choć z lenistwa najczęściej robię go z cebulka i majonezem:)
oleksy09
oleksy09
18.10.2013 23:10 odpowiedz
Pycha pycha pycha :)
Gotuję, bo lubię
Kasia Guzik  •  Gotuję, bo lubię
18.10.2013 19:26 odpowiedz
Jasper - miło mi, że smakuje :)

Annabuziaczek - odsyłam do komentarza nr. 4 :)
annabuziaczek
18.10.2013 19:11 odpowiedz
mnie zaintrygował chlebek mniemam że pieczony samodzielnie czy znajdę gdzieś na blogu przepis? bo smaka mam na taki chlebuś ;)
Jasper
Jasper
18.10.2013 18:43 odpowiedz
Zrobiłam - jest bardzo smaczna i na pewno będę powtarzać. Bardzo dziękuję za przepis:)
kaatje32
18.10.2013 14:08 odpowiedz
zrobie! uwielbiam takie pasty.
Kasia co ja bym bez Twojego bloga poczela:)
Gotuję, bo lubię
Kasia Guzik  •  Gotuję, bo lubię
18.10.2013 12:25 odpowiedz
To jest (o ile się nie mylę) chleb cygański. Nie wiem skąd jesteś, ale na pewno był kupiony w piekarni Awiteks (to jest siec piekarni w Krakowie, nie wiem jak w innych miastach).
MsK0pi
MsK0pi
18.10.2013 10:22 odpowiedz
Przepis na pastę SUPER!! Mam pytanie, gdzie taki chleb dostałaś?
kozakowna
18.10.2013 10:08 odpowiedz
Bardzo lubię tuńczyka,ta pasta musi być pyszna.Zapisuję do rzeczy do zrobienia:)
mikimama
18.10.2013 08:30 odpowiedz
A u mnie dziś podobna z kurczaka :)