0

Jajka na miękko z tostami z awokado i mozzarellą



Ta propozycja, to  śniadaniowy faworyt mojego męża i myślę, że powie to samo każdy fan awokado :)

Chleb tostowy smarujemy delikatnie miękkim masłem i oprószamy solą. Układamy na nim plastry bardzo miękkiego, dojrzałego awokado oraz 2 plasterki mozzarelli (używam klasycznej mozzarelli z zalewy, tzw. kulki). Całość przykrywamy drugą kromką chleba i opiekamy w tosterze (mam tu bardziej na myśli sandwich'er, który wiele osób nazywa potocznie tosterem), lub na małym ogniu, na delikatnie natłuszczonej patelni.

Gorące tosty podajemy z jajkami na miękko.

Tak, tosty z awokado i jajko na miękko, to duet absolutnie idealny :)

Opublikowano: 27 lutego 2016
Kategoria: Śniadania
Zobacz także
Dodaj komentarz
Komentarze (0)
Nie ma jeszcze komentarzy.