1

Grillowana kaszanka z ziemniakami, jabłkami i sosem chrzanowym




Sezon grillowy w pełni, więc mam dla Was przepis na bardzo ciekawe danie. 

Grillowana w boczku kaszanka, pyszne, opiekane na ogniu ziemniaki i słodkie, upieczone jabłko. 

A wszystko podane z pysznym, kremowym sosem chrzanowym :)

Składniki na 4 porcje:

* 8 niewielkich kaszanek

* 8 plastrów wędzonego boczku

* 4 większe ziemniaki

* 1-2 jabłka

* 2-3 łyżki oleju

Sos chrzanowy:

* 4 pełne łyżki jogurtu naturalnego

* 2 pełne łyżki majonezu

* 1 łyżka tartego chrzanu

* 1 łyżeczka cukru

* sól i pieprz do smaku

Składniki sosu chrzanowego łączymy ze sobą, doprawiamy do smaku i wstawiamy do lodówki na czas przygotowania pozostałych składników. 

Ziemniaki gotujemy w całości do miękkości. Studzimy, a następnie kroimy w niezbyt cienkie plastry. Smarujemy z obu stron olejem. 

Kaszanki owijamy boczkiem. 

Jabłka kroimy w grubsze plastry (ok. 1 cm) i też delikatnie smarujemy olejem. 

Jabłka, ziemniaki i kaszanki grillujemy do czasu aż się zarumienią. Podajemy z sosem. 



Przepis ten powstał na bazie produktów dostępnych w supermarketach sieci Mila

Zachęcam też do zapoznawania się z cotygodniowymi gazetkami reklamowymi sieci, gdzie znajdziecie więcej moich przepisów. 


Opublikowano: 10 maja 2018
Kategoria: Z grilla
Zobacz także
Dodaj komentarz
Komentarze (1)
Zuza
11.05.2018 02:11 odpowiedz
rozpłynęlam się... aż tęsknię za domem... :)