1

Biała kiełbasa w cieście francuskim



Dziś oryginalny pomysł na podanie białej kiełbasy. 

Tylko 3 składniki i 3 minuty przygotowań, a jestem przekonana, że Wasi goście będą zachwyceni :)

To połączenie to także najlepszy dowód na to, że czasem proste, niewyszukane rozwiązania sprawdzają się najlepiej. 


Składniki na 3 porcje:
  • 3 białe, parzone kiełbasy
  • 1 arkusz ciasta francuskiego (świeżego, nie mrożonego)
  • czosnek granulowany

Arkusz ciasta przekrawamy na 3 pasy i ciasno owijamy każdym z nich jedną kiełbasę. 

Kroimy w około 1,5 cm paski i nakłuwamy na patyczki do szaszłyków. Oprószamy czosnkiem. 

Blachę wykładamy papierem do pieczenia, układamy na niej "szaszłyki" i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Pieczemy na opcji góra + dół do czasu, aż ciasto się zarumieni (ok 20 minut). 

Podajemy gorące, z żurkiem lub białym barszczem. 

Smacznego! 

Opublikowano: 3 kwietnia 2019
Kategoria: Przekąski, Wielkanoc
Zobacz także
Dodaj komentarz
Komentarze (1)
Bobas
Bobas
03.04.2019 09:54 odpowiedz
Przepis na szaszłyki z białej kiełbasy wygląda na zachęcający, muszę wypróbować , może z modyfikacją co do rodzaju kiełbasy.