
Dziś oryginalny pomysł na podanie białej kiełbasy.
Tylko 3 składniki i 3 minuty przygotowań, a jestem przekonana, że Wasi goście będą zachwyceni :)
To połączenie to także najlepszy dowód na to, że czasem proste, niewyszukane rozwiązania sprawdzają się najlepiej.
Składniki na 3 porcje:
- 3 białe, parzone kiełbasy
- 1 arkusz ciasta francuskiego (świeżego, nie mrożonego)
- czosnek granulowany
Arkusz ciasta przekrawamy na 3 pasy i ciasno owijamy każdym z nich jedną kiełbasę.
Kroimy w około 1,5 cm paski i nakłuwamy na patyczki do szaszłyków. Oprószamy czosnkiem.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia, układamy na niej "szaszłyki" i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Pieczemy na opcji góra + dół do czasu, aż ciasto się zarumieni (ok 20 minut).
Podajemy gorące, z żurkiem lub białym barszczem.
Smacznego!
Opublikowano: 3 kwietnia 2019
Tagi:
ciasto francuskie